Sevärdheter

Att se och göra i Trelleborg

Trelleborg har ett i Sverige unikt klimat med mycket långa somrar. Detta faktum, tillsammans med det att staden kan ståta med några av de längsta och vitaste sandstränderna vid Östersjön, gör givetvis att Trelleborg är ett paradis för soltörstande. Det finns enligt kommunen nio stycken allmänna badplatser på kusten vid Trelleborg men egentligen består hela kustremsan av en enda lång badplats, med undantag för den del av kusten som tas upp av hamnen.

Sandstränderna vid Trelleborgs kust är långa och relativt långgrunda. Den mest långgrunda och även den mest populära är förmodligen Dalabadet. Denna badplats har ett brett serviceutbud med både restaurang, minigolf och ett minilivs.

Trelleborgen är ett annat givet besöksmål. På en höjd ovanför staden ligger idag en rekonstruktion av hur man tror att den ursprungliga medeltidsborgen med samma namn som staden såg ut. Vid Trelleborgen finns mängder av aktiviteter för både stora och små att ta del av och en guidad rundvandring med historiskt tema är nästan ett måste.

Den historieintresserade kan också uppskatta ett besök på Trelleborgs museum som innehåller en rad samlingar med kulturhistoriska och arkeologiska föremål från regionens historia. Totalt kan museet ståta med över 70 000 föremål.

Shopping och nöjen

Trelleborg har ett brett utbud av shopping. Här hittar du både modern shopping i gallerior och mer mysig shopping i hantverksbutiker. Alla de större butikskedjorna finns representerade i stadens centrum där Stortorget fungerar som utgångspunkt för de flesta shoppinggator. Sommartid växer ett utbud av shopping även upp kring strandpromenaderna.

Trelleborg har också ett stort antal restauranger. Faktum är att staden är mycket restaurangtät, och det inte bara under högsäsong under semestermånaderna. Utbudet av olika smaker är stort och det finns något för alla preferenser. Det saknas inte heller ett utbud av uteställen. Trelleborgsborna tycker om att gå ut för att roa sig, och det finns sammanlagt tiotal uteställen att besöka.